- Czas przygotowania 40 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka podwójna | 1 |
ananas z puszki lub świeży | 4 krążki |
kukurydza z puszki | 1 mała puszka |
papryka słodka | pół łyżeczki |
majonez | 3-4 łyżki |
curry | 1 mała łyżeczka |
seler naciowy | 4 gałązki |
pomarańcze | 2 |
sól do smaku | |
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć papryką. Upiec w rękawie do pieczenia (25 minut, 200C). Ostudzić, pokroić w kostkę. Seler obrać z twardych włókien, pokroić. Majonez wymieszać z curry. Seler pokroić w plasterki. Osączyć kukurydzę, ananasa pokroić w kawałki. Pomarańcze odfiletować i pokroić w kawałki. Wymieszać składniki sałatki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...