SAŁATKA Z KURCZAKIEM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 1 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
pierś kurczaka 1
puszka kukurydzy 1
spora garść żółtej fasolki szparagowej 1
pęczek zielonej cebulki 1
pęczek rzodkiewki 1
papryki najlepiej pomarańczowej 1/2
sól i pieprz 1 szczypta
oliwy z oliwek 12 łyżki
oliwy z oliwek 12 łyżki

<span times="" new="" roman,times;="" font-size:="" large;"="">Ugotować pierś kurczaka, ostudzić i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na 2cm kawałki.Rzodkiewki, pokroić w słupki,cebulkę drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem,dodać kukurydzę odsączoną z zalewy, doprawić solą i pieprzem. Na koniec skropić sałatkę oliwą z oliwek. Sałatkę najlepiej przygotować na godzinę lub dwie przed podaniem, aby składniki się ''przegryzły''.</span></p><p></p>

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.