- Czas przygotowania 40 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
marynata: | |
pasta tandoori | 1 łyżka |
oliwa | 2 łyżki |
jogurt naturalny | 1 łyżka |
miód | 1 łyżeczka |
Sałatka: | |
filet z kurczaka podwójny | 1 |
brokuł ekologiczny | 1 |
ser pleśniowy | 200g |
Sos: | |
pestki słonecznika | szklanka |
zioła prowansalskie | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
Z podanych składników przyrządzić marynatę. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki. Dokładnie obtoczyć kurczaka w marynacie, przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut. Ułożyć kurczaka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 C, raz odwracając (w zależności od wielkości kawałków 20-30 minut). Brokuł bardzo dokładnie umyć i osuszyć. Podzielić na małe różyczki. Ser pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki sosu. Wymieszać ciepłego kurczaka z brokułami i serem, polać sosem. Podawać jako danie na lunch lub kolację.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...