Pierś kurczaka upiec na grillu lub w piekarniku w woreczku do pieczenia (ok. 30 minut). Brokuł umyć, osuszyć, podzielić na małe różyczki. Cebule obrać, pokroić w plasterki. Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut, odcedzić. Plasterki bekonu usmażyć na suchej patelni lub pod grillem na „chipsy”. Doprawić jogurt sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Surowe brokuły wymieszać z cebulą, rodzynkami, gorącym kurczakiem pokrojonym w kostkę i poszarpanymi bekonowymi chipsami. Polać sosem jogurtowym. Podawać natychmiast.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś z kurczaka podwójna | 1 |
mały brokuł | 1 |
czerwona cebula | 2 |
rodzynki | garść |
bekon surowy | 8 plasterków |
jogurt naturalny | 400 ml |
sok z cytryny | 2 łyżki |
sól i biały pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...