- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Podwójna pierś kurczaka | 1 |
Kapusta pekińska | 1 mała |
pomidory | 2 |
jogurt naturalny | 2 |
majonez | 2 łyżki |
czosnek | 1-2 ząbki |
Parmezan do posypania | 4 łyżeczki |
szczypiorek | 1 pęczek |
sól i pieprz | |
oliwa | |
cukier | |
Pierś kurczaka posolić, posypać pieprzem, posmarować oliwą. Upiec pod grillem. Ostudzić. Pokroić w plastry. Kapustę posiekać, pomidory pokroić na ósemki. Wymieszać czosnek przeciśnięty przez praskę, jogurt i majonez. Doprawić solą i cukrem. Na talerzach ułożyć kapustę, kurczaka, pomidory, polać sosem. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...