Sałatka z kurczaka z selerem i winogronami
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka podwójna | 1 |
winogrona bezpestkowe | kiść |
ser pleśniowy | 200g |
seler naciowy | 8-10 gałązek |
oliwa | 4 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
miód | 1 łyżka |
sól i pieprz do smaku |
Klasyczne połączenie składników daje przewidywalny, znakomity efekt.
Kurczaka umyć, osuszyć, osolić i upiec w folii. Ostudzić, pokroić w kostkę. Seler umyć i obrać. Pokroić w plasterki odkładając listki do dekoracji. Winogrona umyć i osuszyć. Oliwę, miód, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu zmieszać do konsystencji emulsji. Ser pokroić w kosteczkę. Wymieszać składniki sałatki i polać sosem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.