- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka podwójna | 1 |
winogrona bezpestkowe | kiść |
ser pleśniowy | 200g |
seler naciowy | 8-10 gałązek |
oliwa | 4 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
miód | 1 łyżka |
sól i pieprz do smaku | |
Kurczaka umyć, osuszyć, osolić i upiec w folii. Ostudzić, pokroić w kostkę. Seler umyć i obrać. Pokroić w plasterki odkładając listki do dekoracji. Winogrona umyć i osuszyć. Oliwę, miód, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu zmieszać do konsystencji emulsji. Ser pokroić w kosteczkę. Wymieszać składniki sałatki i polać sosem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...