- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z kurczaka pojedynczy | |
makron orzo | szklanka suchego |
świeża bazylia | duży pęczek |
pomidorki koktajlowe | 10-12 sztuk |
zielone pesto | 2 -3 łyżki |
parmezan | 100g |
sól i pieprz do smaku | |
Upiec lub ugotować mięso. Ostudzić, pokroić w plasterki w poprzek włókien. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzić. Umyć pomidorki i każdy przekroić na pół. Bazylię umyć i osuszyć. Wymieszać mięso, makaron, pomidorki, bazylie i pesto. Posypać sałatkę płatkami parmezanu. Uwaga: jeśli chcemy by sałatka była bardzie pożywna możemy dodać podwójną pierś kurczaka zamiast pojedynczej.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...