- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pieczone mięso drobiowe (indyk, kurczak) | 400 g |
seler naciowy | 4-5 gałązek |
winogrona bezpestkowe | 500 g |
ser plesniowy typu rokpol | 200 g |
śmietanka 18% | 1 szklanka |
Ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach i wymieszać ze śmietanką na sos. Seler oczyścić, umyć, wysuszyć i pokroić w plasterki. Mięso kurczaka pokroić na małe kawałki. Winogrona umyć i osuszyć. Wymieszać wszystkie składniki sałatki. Podawać z białym pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...