Sałatka z fasolką szparagową i malinami

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
zielona fasolka szparagowa 300 g
sałaty mieszane 300 g
maliny 2 szklanki
pestki słonecznika pół szklanki
ser kozi twardy 200 g
olej słonecznikowy 4łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
sól ćwierć łyżeczki
Cudowna, letnia przekąska.

Fasolkę przebrać, odciąć końce, umyć, ugotować na parze (ok 15 minut). Ostudzić. Maliny umyć i osuszyć. Ser pokroić w kostkę. Pestki uprażyć na suchej patelni. Sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Olej, sok z cytryny, miód i sól umieścić w słoiku. Zamknąć i potrząsać słoikiem aż do uzyskania emulsji. Sałaty, fasolkę, ser i maliny ułożyć na talerzach. Posypać pestkami. Polać sosem. Podawać natychmiast.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.