- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
zielona fasolka szparagowa | 300 g |
sałaty mieszane | 300 g |
maliny | 2 szklanki |
pestki słonecznika | pół szklanki |
ser kozi twardy | 200 g |
olej słonecznikowy | 4łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
miód | 1 łyżeczka |
sól | ćwierć łyżeczki |
Fasolkę przebrać, odciąć końce, umyć, ugotować na parze (ok 15 minut). Ostudzić. Maliny umyć i osuszyć. Ser pokroić w kostkę. Pestki uprażyć na suchej patelni. Sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Olej, sok z cytryny, miód i sól umieścić w słoiku. Zamknąć i potrząsać słoikiem aż do uzyskania emulsji. Sałaty, fasolkę, ser i maliny ułożyć na talerzach. Posypać pestkami. Polać sosem. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...