- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
czarna rzepa | 1 duża |
szczypiorek | pęczek |
śmietana gęsta, kwaśna | pół szklanki |
sól | pół łyżeczki |
Rzepę obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Wymieszać śmietanę z solą. Wymieszać rzepę ze śmietaną i szczypiorkiem. Zjadać natychmiast jako dodatek do mięsa lub z pieczywem na śniadanie.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...