- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
cykorie | 2 |
pomarańcze | 1 |
rodzynki | łyżka |
oliwa | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1łyżeczka |
sól i miód | do smaku |
Pomarańczę odfiletować i podzielić na cząstki. Cykorie umyć, osuszyć, pokroić. W soku z cytryny rozpuścić szczyptę soli i pół łyżeczki miodu. Dodać oliwę i wymieszać na emulsję (najlepiej wstrząsać w zamkniętym słoiku). Wymieszać cykorie z pomarańcz, rodzynkami i sosem. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...