Sałatka z awokado i surimi
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
awokado | 2 |
paluszki krabowe | 8 |
ogórek | 1 |
ananas | 2 krążki |
sok z 2 cytryn | |
majonez | 2 łyżki |
Pyszna, zdrowa i efektownie podana sałatka w awokado spodoba się domownikom i gościom.
Paluszki krabowe odmrozić, odwinąć z folii i sparzyć wrzątkiem na sicie. Rozdrobnić, rozdzielając wzdłuż na pojedyncze włókna. Ananasy pokroić na małe kawałki. Ogórka obrać, pokroić w kosteczkę. Awokado umyć, przekroić w poprzek, wyjąć pestkę. Łyżką wybrać miąższ pozostawiając półcentymetrową warstwę wewnątrz łupiny. Wnętrza skropić sokiem z cytryny. Miąższ awokado rozdrobnić widelcem dodając sok z cytryny. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki sałatki i nałożyć do łupinek awokado. Udekorować według gustu. Podawać z cząstkami cytryny.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.