- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
awokado | 2 |
paluszki krabowe | 8 |
ogórek | 1 |
ananas | 2 krążki |
sok z 2 cytryn | |
majonez | 2 łyżki |
Paluszki krabowe odmrozić, odwinąć z folii i sparzyć wrzątkiem na sicie. Rozdrobnić, rozdzielając wzdłuż na pojedyncze włókna. Ananasy pokroić na małe kawałki. Ogórka obrać, pokroić w kosteczkę. Awokado umyć, przekroić w poprzek, wyjąć pestkę. Łyżką wybrać miąższ pozostawiając półcentymetrową warstwę wewnątrz łupiny. Wnętrza skropić sokiem z cytryny. Miąższ awokado rozdrobnić widelcem dodając sok z cytryny. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki sałatki i nałożyć do łupinek awokado. Udekorować według gustu. Podawać z cząstkami cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...