- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | ćwiartka średniego |
wędzony pstrąg | 200g |
młody seler naciowy | 2 łodygi |
czerwona cebula | pół |
pomarańcze | 2 |
oliwa | 5łyżek |
pieprz | |
szałwia | kilka listków |
Jedną pomarańczę odfiletować. Z drugiej wycisnąć sok. Cebule pokroić w delikatne piórka. Seler obrać i pokroić w piórka. Z arbuza usunąć pestki a miąższ pokroić w kostkę. Pstrąga podzielić na zgrabne kawałeczki. Wymieszać sos z pomarańczy z oliwą na emulsję. Delikatnie wymieszać składniki sałatki i polać sosem. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Zajadać z bagietką w towarzystwie różowego wina.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...