- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | ok. 1 kg |
ogórki sałtkowe | 2 |
twaróg owczy lub kozi | 200 g |
mieta lub melisa | pęczek |
sok z dwóch limonek | |
pieprz | |
Arbuza pokroić w kostkę, usuwając pestki. Ogórka umyć, osuszyć, pokroić w grube plasterki. Każdy plasterek pokroić na ćwiartki. Wycisnąć sok z limonek. Wymieszać arbuza, ogórki, posiekaną miętę z sokiem z limonek. Posypać świeżo zmielonym, grubym pieprzem i pokruszonym serem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...