Sałatka z arbuza, oliwek i koziego sera
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | 2 plastry |
oliwki | pół szklanki |
sałata | kilka listków pod |
Ogórki sałatkowe | 1 |
Kozi ser dojrzewający | 100 g |
czerwona cebula | 1 duża |
Oliwa do podania | |
Ocet jabłkowy do podania | |
Bazylia lub melisa | |
pieprz |
Zaskakujące połączenie słodkiego i słonego smaku wprawi gości w zachwyt.
Arbuz obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. Ser pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w plasterki. Oliwki osączyć z zalewy. Zioła umyć i osuszyć. Na umytych i osuszonych liściach sałaty ułożyć pozostałe składniki sałatki i posypać ziołami. Osobno podać oliwę, ocet i pieprz.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.