Sałatka z arbuza, oliwek i koziego sera

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
arbuz 2 plastry
oliwki pół szklanki
sałata kilka listków pod
Ogórki sałatkowe 1
Kozi ser dojrzewający 100 g
czerwona cebula 1 duża
Oliwa do podania
Ocet jabłkowy do podania
Bazylia lub melisa
pieprz
Zaskakujące połączenie słodkiego i słonego smaku wprawi gości w zachwyt.

Arbuz obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. Ser pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w plasterki. Oliwki osączyć z zalewy. Zioła umyć i osuszyć. Na umytych i osuszonych liściach sałaty ułożyć pozostałe składniki sałatki i posypać ziołami. Osobno podać oliwę, ocet i pieprz.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.