- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | pół średniego |
prosciutto | 200 g |
orzeszki piniowe lub ziarenka słonecznika | spora garść |
rukola | 1 duży pęczek |
oliwa extra virgin | do podania |
Arbuz obrać i pokroić w kostkę usuwając pestki. Szynkę pokroić w paseczki. Rukolę umyć i dokładnie wysuszyć. Ułożyć na talerzach rukolę, prosiutto i arbuza. Posypać orzeszkami. Oddzielnie podać dobrą oliwę do skropienia sałatki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...