- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
seler naciowy | 8 gałązek |
jabłko | 1 |
orzechy włoskie | 2 garście |
majonez | 2 łyżki |
jogurt naturalny | 2 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
cukier | |
sól i pieprz | |
Seler obrać z łyka, opłukać, pokroić w plasterki. Jabłko umyć, pokroić w kawałeczki usuwając gniazdo nasienne. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Z majonezu, cukru, jogurtu, soku z cytryny, soli i pieprzu przyrządzić sos. Wymieszać składniki sałatki i polać sosem. Najbardziej popularne warianty wersji klasycznej to sałatka z dodatkiem: pieczonego kurczaka, szynki, oliwek lub rodzynków.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...