- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
mortadela | 350 g |
pomidory | 2 sztuki |
cebula czosnkowa | 100 g |
korniszony | |
papryka konserwowa | |
szczypiorek |
czosnek | ząbek |
musztarda | 4 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
oliwa | 2 łyżki |
cukier | szczypta |
sól, pieprz | |
Cebulę posolić i odczekać chwilę - wtedy straci swoją ostrość. Mortadelę pokroić na cienkie paski. Pomidory, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka. Przygotować sos mieszając musztardę z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, oliwą i cukrem. Doprawić solą i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...