- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomidory, duże, dojrzałe | 4 |
papryka kolorowa | 2 |
czerwona cebula | 1 |
ogórek sałatkowy | 1 |
dobre czarne oliwki | 2 spore garście |
ser feta, dobry, twardy | 200g |
oliwa | |
ocet winny lub jabłkowy | |
Pomidory kroimy w cząstki, paprykę, ogórek i cebulę w plasterki. Fetę kroimy w mała kostkę lub trzemy na tarce. Uwaga: feta musi być dobra, twarda a nie taka, która się „maże”. Warzywa układamy w misce wyłożonej sałatą i posypujemy fetą. Oliwę i ocet podajemy oddzielnie.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...