- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 250g |
pomarańcze | 2 |
kiwi | 3 |
banany | 2 |
sok z cytryny | 3 łyżki |
miód płynny łagodny | 3 łyżki |
cydr lub woda | 3 łyżki |
melisa lub mięta | garstka |
Umyć oczyścić owoce, pokroić na kawałki ulubionej wielkości (zbyt drobno pokrojone nie będą ani atrakcyjnie wyglądały, ani dobrze smakowały). Pomarańcze odfiletować. Wymieszać składniki sosu, w wersji alkoholowej lub bezalkoholowej. Zioła pokroić. Wymieszać owoce z sosem. Podawać z listkami ziół. Uwaga: proponowany skład sałatki można oczywiście zmieniać, używając ulubionych owoców sezonowych. Dodatek jabłek nada sałatce chrupkość, maliny zupełnie inny aromat niż truskawki, a banany można pominąć jeśli dbamy o linię.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...