Warzywa dokładnie umyć. Ogórki pokroić w plasterki, cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka. Posiekać drobno koperek. Ser feta pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać do smaku sól i pieprz. Posypać koperkiem. Polać oliwą z oliwek.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ogórek szklarniowy | 2 szt |
ser feta | 270 g |
oliwa z oliwek | 5 łyżej |
czerwona cebula | 1 szt |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
koperek | garść |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...