- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron penne | 250 g |
parmezan | 100 g |
oliwa | 4 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
orzeszki piniowe | 150 g |
natka pietruszki | 1 duży pęczek |
suszone pomidory | 6-8 sztuk |
Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną wodą. Orzeszki piniowe uprażyć na złoty kolor na suchej patelni. Czosnek obrać i pokroić. Natkę umyć, osuszyć, posiekać i zmiksować z oliwą, czosnkiem, sokiem z cytryny, parmezanem i połową orzeszków, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Jeżeli sos jest za gęsty dolać trochę wody. Wymieszać makaron z pokrojonymi pomidorami i sosem, posypać resztą orzeszków.
Pesto z natki z naszej spiżarni - KUP
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...