- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kurczka wędzony | 1 noga |
makaron farfale | 150 g |
ananas krojony z puszki | pół puszki |
rodzynki | 50 g |
seler naciowy | 2 gałązki |
szalotka | 2 |
ocet balsamiczny | 2 łyżki |
ukier do marynaty | 1 łyżeczka |
majonez | 3 łyżki |
Curry w proszku | 1,5 łyżeczki |
sól, słodka i ostra papryka do smaku | |
W misce wymieszać ocet balsamiczny z cukrem. Szalotki obrać, drobno pokroić i wsypać do miski z marynatą. Odkroić mięso od kości. Pokroić w kostkę, dodać do szalotki. Ananasa odcedzić z zalewy, zalewę zostawić. Owoce dodać do miski, wsypać rodzynki. Selera umyć i drobno pokroić, wsypać do pozostałych składników. Zagotować dwa litry wody z łyżką soli. Wsypać makaron, ugotować al dente, odcedzić, przelać zimną wodą, dodać do pozostałych składników, wymieszać. Na suchej patelni uprażyć curry. Ostudzić, wymieszać z majonezem. Wymieszać sos z sałatką, ewentualnie rozcieńczyć odrobiną zalewy z ananasa. Doprawić solą, cukrem, słodką i ostrą papryką. Wymieszać. Podawać na kolację lub lunch.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...