Sałatka makaronowa z cieciorką

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
makaron krótki (świderki, muszelki) 200g
cieciorka 200g
kozi twaróg 200g
Parmezan tarty 100g
oliwa 100ml
pomidorki koktajlowe 18-20
świeża bazylia pęczek
czarne oliwki 100g
sok z 1 cytryny
sól i pieprz
Sałatka jest sycąca, znakomicie nadaje się na lunch lub lekką kolację.

Makaron ugotować al dente. Osączyć cieciorkę. Umyć i osuszyć bazylię. Oliwki pokroić. Pomidorki przekroić na połówki. Wymieszać makaron z cieciorką, oliwkami i pomidorami. Polać oliwą i sokiem z cytryny. Posypać twarogiem i startym parmezanem. Doprawić solą i pieprzem (uwaga na sól – kozi twaróg jest słony).  Udekorować bazylią.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.