- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron krótki (świderki, muszelki) | 200g |
cieciorka | 200g |
kozi twaróg | 200g |
Parmezan tarty | 100g |
oliwa | 100ml |
pomidorki koktajlowe | 18-20 |
świeża bazylia | pęczek |
czarne oliwki | 100g |
sok z 1 cytryny | |
sól i pieprz | |
Makaron ugotować al dente. Osączyć cieciorkę. Umyć i osuszyć bazylię. Oliwki pokroić. Pomidorki przekroić na połówki. Wymieszać makaron z cieciorką, oliwkami i pomidorami. Polać oliwą i sokiem z cytryny. Posypać twarogiem i startym parmezanem. Doprawić solą i pieprzem (uwaga na sól – kozi twaróg jest słony). Udekorować bazylią.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...