- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
cheddar dojrzewający | 200 g |
sałata rzymska | mała główka |
kukurydza | mała puszka |
czosnek | 3 ząbki |
majonez | 3 łyżki |
makaron farfale | 150 g |
Sól, pieprz, cukier do smaku | |
W misce wymieszać majonez z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem z jednej małej cytryny. Ser pokroić w małą kostkę. Dodać do sosu. Wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę. Selera i sałatę umyć, pokroić (selera na cienkie paseczki, sałatę na centymetrowe paski) i wsypać do pozostałych składników. Zagotować dwa litry wody z łyżką soli. Wsypać makaron, ugotować al dente, odcedzić, przelać zimną wodą, dodać do pozostałych składników, wymieszać. Doprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku. Podawać na kolację lub lunch.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...