- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
gotowane mięso wołowe | 100 g |
pieczona cielęcina | 150 g |
śledź | 1 |
jajko na twardo | 1 |
ugotowane w mundurkach ziemniaki | 2 |
ugotowany burak | 1 |
ugotowana marchew | 1 |
grzyby marynowane | |
ogórki konserwowe | 4 |
jabłko | 1 |
majonez | |
oliwki | |
kawior z łososia (opcjonalnie) | |
Wołowinę, cielęcinę, śledzia, ugotowane warzywa, jabłka, grzyby marynowane i ogórki pokroić w kostkę, dobrze wymieszać, przyprawić i polać majonezem. Jajko pokroić w ćwiartki i rozłożyć na majonezie razem z oliwkami. W wersji luksusowej można przybrać sałatkę czerwonym kawiorem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...