- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
filet z kurczaka | 1 |
Kapusta pekińska | 1/2 |
domowa przyprawa gyros | 2 łyżki |
kiszone ogórki | 4 |
cebula (biała cukrowa lub czosnkowa) | 1 |
ketchup domowy | 2 łyżki |
olej do smażenia |
Sos: | |
majonez | 2 łyżki |
mały jogurt naturalny | 1 |
czosnek | 2 ząbki |
posiekany koperek | 2 łyżki |
sól i pieprz | do smaku |
Piersi kurczaka pokroić w niedużą kostkę, obtoczyć w przyprawie gyros i odstawić pod przykryciem do lodówki na godzinę. Kapustę posiekać. Ogórki pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Mięso usmażyć i ostudzić. Przygotować sos mieszając wszystkie składniki. Na dnie dużej salaterki układać warstwami: kurczaka, cebulę, kukurydzę. Polać keczupem. Następnie ułożyć ogórki i kapustę. Polać sosem. Podawać z pieczywem ewentualnie ozdobione marynowanymi papryczkami.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...