Wymieszać sok z cytryny, oliwę, miód i szczyptę soli na gładki sos. Ser pokroić w kostkę. Wymieszać kostki arbuza, sera i rukolę. Polać sosem. Posypać kminkiem.
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | 4 szklanki pokrojone |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
feta lub kozi twaróg | 200 g |
oliwa | 4 łyżki |
miód | 1 łyżeczka |
rukola | pęczek |
sól i pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...