Oczyścić dymki. Białe części pokroić w plasterki, zielone w piórka. Oczyścić kurki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Sałatę umyć, poszarpać, osuszyć. Pomidory pokroić w cząstki. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać białe części dymek. Gdy się zeszklą dodać kurki i paprykę. Usmażyć. Zdjąć z ognia, dodać miód i sok z cytryny, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć kurki z papryką na sałatę, dodać pomidory.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
sałata lodowa lub rzymska | 1 główka |
pomidory | 4 |
papryka zielona | 2 |
kurki | 500 g |
dymka | 2 |
oliwa | 5 łyżek |
miód | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
sól i pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...