- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
cieciorka ugotowana lub z puszki | 1 szklanka |
marchew | 3 |
ser kozi twardy lub cheddar | 100 g |
parmezan | 50 g |
domowy majonez | 3 łyżki |
śmietana 22% lub jogurt | 2 łyżki |
kurkuma | 1/2łyżeczki |
pasta curry | 1 łyżka |
sól i pieprz do smaku | |
Idealne danie na jesienny lunch.
Marchew zetrzeć na tarce. Ser pokroic w kosteczkę. Majonez wymieszać ze śmietaną i doprawić kurkumą i curry. Parmezan zetrzeć. Wymieszać odcedzoną z zalewy cieciorkę z pozostałymi składnikami sałatki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...