Ryż ugotować. Cebulę pokroić na kawałki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Dusić ją, a po kilku minutach dorzucić zielony groszek. Po pewnym czasie dodać sól i pieprz. Kiedy całość będzie miało odpowiednią konsystencję dodać ryż oraz drobno posiekaną pietruszkę. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem jeszcze przez kilka minut.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ryż | 2 torebki |
zielony groszek | 300 g |
cebula | 1 szt |
pietruszka | garść |
oliwa z oliwek | kilka łyżeczek |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...