Rukola z ziemniakami i łososiem

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
ziemniaki 2, duże
wędzony łosoś 200 g
serek kremowy 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
kapary 1 łyżka
rukola garść
olej do smażenia
sól
pieprz

Ziemniaki obrać, pokroić na ósemki. Obtoczyć w oleju, posolić, wyłożyć na blachę i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Serek rozrobić ze śmietaną. Rukolę opłukać i osuszyć. Osączyć kapary. Umyć, osuszyć, posiekać szczypiorek. Wyłożyć na talerze upieczone ziemniaki, rukolę i plastry łososia. Udekorować kaparami. Polać sosem śmietanowym i posypać szczypiorkiem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.