Ziemniaki obrać, pokroić na ósemki. Obtoczyć w oleju, posolić, wyłożyć na blachę i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Serek rozrobić ze śmietaną. Rukolę opłukać i osuszyć. Osączyć kapary. Umyć, osuszyć, posiekać szczypiorek. Wyłożyć na talerze upieczone ziemniaki, rukolę i plastry łososia. Udekorować kaparami. Polać sosem śmietanowym i posypać szczypiorkiem.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 2, duże |
wędzony łosoś | 200 g |
serek kremowy | 4 łyżki |
śmietana | 4 łyżki |
szczypiorek | 1/2 pęczka |
kapary | 1 łyżka |
rukola | garść |
olej do smażenia | |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...