Rukolę dokładnie umyć i rozłożyć na talerzach. Buraki gotować, aż będą miękkie. Obrać i pokroić w plasterki. Pomarańczę obrać i pokroić na kawałki. Orzechy lekko pokroić i rozłożyć na talerzach. Wszystko doprawić solą i pieprzem. Polać oliwą z oliwek
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
rukola | 100 g |
pomarańcza | 1 szt |
burak | 2 szt |
orzechy włoskie | garść |
oliwa z oliwek | 4 łyżki |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...