Rukolę umyć i rozłożyć na talerzach. Brzoskwinię umyć, wydrążyć z niej pestkę, a później pokroić na kawałki i umieścić na rukoli. Ser pokroić nieregularnie i rozrzucić na talerzach. Orzechy delikatnie pokruszyć i umieścić na wierzchu. Całość posypać solą i pieprzem, a na końcu polać oliwą z oliwek.
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
rukola | 100 g |
brzoskwinia | 2 szt |
ser blue | 100 g |
orzechy włoskie | garść |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
oliwa z oliwek | 4 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...