Rukola z arbuzem i fetą

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
rukola 1 pęczek
świeża bazylia 1 pęczek
dojrzały arbuz ok. pół kilo
dobra feta 200 g
pomidorki koktajlowe pół kilo
orzechy włoskie 1 szklanka
sezam czarny i biały do posypania
oliwa extra virgin do podania
sok z cytryny lub ocet balsamiczny do podania
Arbuz nadaje tej sałatce smak lata.

Arbuz umyć, pokroić w kostkę, usuwając pestki. Fetę pokroić w kostkę. Rukolę i bazylię opłukać i osuszyć. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Wymieszać arbuz z fetą, listami rukoli i bazylii i pomidorami.Posypać sezamem i orzechami. Skropić oliwą i sokiem z cytryny.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.