- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
rukola | 1 pęczek |
świeża bazylia | 1 pęczek |
dojrzały arbuz | ok. pół kilo |
dobra feta | 200 g |
pomidorki koktajlowe | pół kilo |
orzechy włoskie | 1 szklanka |
sezam czarny i biały | do posypania |
oliwa extra virgin | do podania |
sok z cytryny lub ocet balsamiczny | do podania |
Arbuz umyć, pokroić w kostkę, usuwając pestki. Fetę pokroić w kostkę. Rukolę i bazylię opłukać i osuszyć. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Wymieszać arbuz z fetą, listami rukoli i bazylii i pomidorami.Posypać sezamem i orzechami. Skropić oliwą i sokiem z cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...