Do dwóch kubków wsypać po jednej łyżeczce kawy. Zalać wrzącym mlekiem. Do każdego kubka wrzucić po kawałku gorzkiej czekolady i wsypać łyżeczkę cukru waniliowego. Gdy kawa się zaparzy, dodać goździki i cynamon. Wymieszać. Podawać.
- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
kawa zbożowa | 2 łyżeczki |
goździki | 4 |
cynamon | 1 łyżeczka |
gorzka czekolada | 2 kostki |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
mleko | 1 1/2 szklanki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...