Gotować śliwki w wodzie 10 minut. Wystudzić. Dodać syrop klonowy, imbir i cynamon. Zmiksować. Podawać ciepłe.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
woda | 6 szklanek |
suszone sliwki | 12 |
syrop klonowy | 3 łyżki |
mielony imbir | 1/4 łyżeczki |
cynamon | 1/4 łyżeczki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...