Gotować żurawinę w wodzie na małym ogniu 30 minut. Z cytryn i pomarańczy wycisnąć sok. Wleć go do garnka z żurawiną. Dodać cukier, goździki i laski cynamonu. Przykryć i parzyć przez 1 godzinę.
- Czas 35 min.
- Trudność
- Porcja dla
woda | 3 l |
kora cynamonu | 2 kawałki |
wyciśnięte pomarańcze | 2 |
wyciśnięte cytryny | 2 |
goździki | 12 |
zurawina | 300 g |
cukier | 2 szklanki |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Podział tuszy wołowej
- 2. Ciasto na naleśniki
- 3. Kuchnia Polska oczami Mike Colameco
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Hamburger a la American Home
- 6. Pół pomidor, pół ziemniak
- 7. Otwieranie ostryg krok po kroku
- 8. Pizza Murano
- 9. Gołąbki z pęczaku i grzybów
- 10. Dżem pomarańczowy z imbirem
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...