Roszponka z owocami

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
ser pleśniowy 100g
roszponka 150g
owoc granatu 1
orzechy piniowe garśc
gruszki 2
Sos: 4 łyżki
miód 1łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól
mandarynki 2
Cebula czerwona 1
Owoce z serem to wypróbowany i niezawodny duet.

Roszponkę umyć i osuszyć. Ser pokroić w kostkę. Mandarynki obrać i podzielic na cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Orzeszki piniowe podprażyć na suchej patelni. Przygotować sos mieszając składniki aż do uzyskania emulsji. Ułożyć na talerzach roszponkę, posypać mandarynkai, piórkami cebuli, orzechami. Obłożyć serem. Polać sosem. 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.