Roszponka z owocami
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
ser pleśniowy | 100g |
roszponka | 150g |
owoc granatu | 1 |
orzechy piniowe | garśc |
gruszki | 2 |
Sos: | 4 łyżki |
miód | 1łyżeczka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
oliwa | 4 łyżki |
sól | |
mandarynki | 2 |
Cebula czerwona | 1 |
Owoce z serem to wypróbowany i niezawodny duet.
Roszponkę umyć i osuszyć. Ser pokroić w kostkę. Mandarynki obrać i podzielic na cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Orzeszki piniowe podprażyć na suchej patelni. Przygotować sos mieszając składniki aż do uzyskania emulsji. Ułożyć na talerzach roszponkę, posypać mandarynkai, piórkami cebuli, orzechami. Obłożyć serem. Polać sosem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.