- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
ser pleśniowy | 100g |
roszponka | 150g |
owoc granatu | 1 |
orzechy piniowe | garśc |
gruszki | 2 |
Sos: | 4 łyżki |
miód | 1łyżeczka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
oliwa | 4 łyżki |
sól | |
mandarynki | 2 |
Cebula czerwona | 1 |
Roszponkę umyć i osuszyć. Ser pokroić w kostkę. Mandarynki obrać i podzielic na cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Orzeszki piniowe podprażyć na suchej patelni. Przygotować sos mieszając składniki aż do uzyskania emulsji. Ułożyć na talerzach roszponkę, posypać mandarynkai, piórkami cebuli, orzechami. Obłożyć serem. Polać sosem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...