Mięso tuńczyka pokroić w dużą kostkę. Marchew pokroić w paseczki julienne. Kapustę poszatkować, ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka. Na smalcu lub oleju zeszklić kolejno marchew i cebulę. Dodać wywar, kapustę, rozdrobniony czosnek i przekrojone wzdłuż papryczki chili bez pestek. Gdy kapusta będzie prawie miękka dołożyć rybę i kartofle. Gdy ryba będzie prawie miękka, dodać pomidory. Zagotować. Doprawić solą i cukrem.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
wywar rybny | 2000 ml |
filet z tuńczyka | 800 g |
marchewka | 8 |
pomidory bez skórki | 2 puszki |
cebula | 2 |
biała kapusta | pół główki |
średnie ziemniaki | 8 |
czosnek | 4 ząbki |
smalec lub olej | 4 łyżki |
papryczka chilli | 2 |
słodka papryka | 1 łyżeczka |
sól | |
cukier | |
koperek | do dekoracji |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...