- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś wędzony w plastrach | 6 dużych plastrów |
serek twarogowy typu Bieluch | 3 kubki |
śmietana 22% | 3 łyżki |
szczypiorek | pęczek |
sól i biały pieprz do smaku | |
sok z cytryny | 3 łyżki |
cytryna pokrojona w ósemki do podania | |
Każdy plaster łososia ułożyć na kawałku grunbszej folii aluminiowej. Twaróg wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Nałożyć serowy farsz na plastry łososia. Zawinąć z folią i nadać pożądany kształt, np, trójkątny. Wstawic do lodówki na godzinę. Podawać na liściach sałaty z cząstkami cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...